Mit eget keramik

Min fascination af støbeler er en evig udfordring

Udvinding af porcelæn i Kina

Flydende ler

Jeg arbejder med flydende støbeler, som jeg indfarver eller i hvidt, som naturen har skabt det.

Porcelænsleret har både noget fint, skrøbeligt og rent over sig og samtidig er det det ler, der kan tåle at blive brændt højest og har en enorm styrke. Det kan også laves så tyndt, at lyset kan skinne igennem. Det er disse modsatrettede evner, der til stadighed fascinerer mig og udfordrer mig på 15. år.

Bestilling

Herunder ligger fotos af de ting jeg laver. Hvert foto har et nummer, som du skal skrive på din bestilling enten i en mail eller på bestillingsformularen, som ligger allernederst på siden. Min mailadresse er ditogmitkeramik@gmail.com  

Nr. 1 - hvid engel. Valgfri snorefarve
Nr. 2 Lyserød engel. Valgfri snorefarve.
Nr. 3 Blå-grøn engel Valgfri snorefarve
Nr. 4 Citrongul engel. Valgfri snorefarve
Nr. 5 Varmgul engel. Valgfri snorefarve

Engle

Fine håndlavede engle i porcelænsler med farvet lædersnor om maven. Englene er nogle af mine mest populære produkter og hænger i mange hjem både i Danmark og udlandet. Rigtig mange mennesker jeg møder, har et helt særligt forhold til engle og det giver ofte anledninger til gode snakke.

De hænger flot i vinduer, på juletræet, og i mit hus hænger de over mine børns senge året rundt. Englene er brændt ved en så høj temperatur, at de kan tåle at hænge udenfor i frostvejr.

Englene er lavet i indfarvet ler d.v.s farven går hele vejen gennem leret. Englene har fået kjoler af blomstertryk fra et gammelt indisk træstempel og er til sidst glaseret med en blank glasur. Bagpå er de stemplet med mit mærke: ROX

Englene fås i HVID, LYSERØD, BLÅ-GRØN, CITRONGUL OG VARM GUL.

Lædersnorene fås i JULERØD, MØRK LILLA, BRUN, SORT, PETROLEUM, GULD, SØLV/PERLEMORSHVID.

De er ca. 11 cm lange og 6 cm i vingefang.

Prisen for engle: Kr. 60/stk. + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Mine engle bliver ofte brugt som skytsengle, venindegave, adventsgave, kalendergave, mandelgave, værtindegave, barselsgave og dåbsgave.

Nr. 6: Hvid båd med tre diskrete prikker.
Nr. 7: Lyserød båd med tre diskrete prikker.
Nr. 8: Blå-grøn båd med tre diskrete prikker.
Nr. 9: citrongul båd med tre diskrete prikker.
Nr. 10: Sort båd med tre diskrete prikker.

Både

Små både i indfarvet porcelæn til salt/peber, smykker, mini M&M og andet småt og godt. De har 3 diskrete prikker på hver side, som står rå mod den glaserede båd.

Ca 9 cm lange og 5 cm brede.

Fås i sort, hvid, gul, lyserød, blå-grøn samt i mørkgrå med splat af  lyserød, gul eller blå-grøn.

Det sjoveste jeg har hørt dem brugt til var en dame der skulle have 8 stk i gul, fordi hun skulle lave kuvert-karse til hendes påskebord. Det var jeg aldrig selv kommet i tanke om!

Pris: Kr. 60/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 11: Ophæng i råt porcelæn med luftplante. Rund og hvid.
Nr. 12: Ophæng i råt porcelæn med luftplante. Rund og sort.
Nr. 13: Ophæng i råt porcelæn med luftplante. Rund og grøn.
Nr. 14: Ophæng i råt porcelæn med luftplante. Oval og hvid.
Nr. 15: Ophæng i råt porcelæn med luftplante. Oval og sort.
Nr. 16: Ophæng i råt porcelæn med luftplante. Oval og grøn.

Ophæng med luftplante

Her kommer et af mine yndlings design. Keramisk ophæng med luftplante. Lavet til vores soveværelse, da der manglede noget grønt, men skråvægge og lidt plads gjorde det svært. Nu hænger der 8 stk i forskellige snorelængder ned fra en hanebjælke med hver deres luftplante i og det ser så fint ud.

Selve ophænget fås i hvid, sort og blå-grøn og som rund eller oval. Snorefarven fås i hvid, sort, pink nylon og længden bestemmer du.

Luftplanten er af arten Tillandsia og er flot grøn. Planten passer ind i hullet og ophænget kan hænges, hvor man vil og bruger altså ikke jord, men luft. Luftplanten har bare brug for, at du sprøjter den med kogt kold vand en gang om ugen (eller dypper den). Den kan godt lide lidt orkidé gødning. Det er sådan en sjov blanding mellem en tropisk plante og en kaktus, som ikke stikker. Hvis man er heldig, laver de aflæggere eller en sjov aflang lilla blomst.

Pris: 150kr/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Lige ved dette køb er der flere ting du skal huske at skrive til mig:

  • Farve på ophænget
  • Form på ophænget
  • Farve på snoren
  • Længde på snoren. Hvis du skriver 1 m, bliver ophænget på 50 cm da enderne bindes sammen.
Nr. 17: sort snor Nr. 18: blå snor Nr. 19: rød snor

Tro, håb, kærlighed

Ophæng til væg med Tro-Håb-Kærlighed på farvet lædersnor med sorte keramikperler. – snoren fås i RØD, SORT og PETROLEUM.

Super fine på en farvet væg eller felt. Oplagt til dåb eller barselsgave eller til én, der bare har brug for lidt af det hele.

Ca 50 cm.

Pris: Kr. 250/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 20 assorteret

Tanglampen fra Lundeborg strand

En af de ting jeg bedst kan lide ved porcelænsleret – er dets evne til at være gennemskinnelig, hvis det er tyndt nok og der sættes lys i. Min lampe er ikke en lampe beregnet til at læse ved – den giver i stedet et hyggeligt varmt lys med smukt og dekorativt tang støbt ind i.

Tangen samler jeg i vandet ved Lundeborg strand og i nogle af dem er der også krabbekløer og små søstjerner. Når den er slukket, er den bare pæn og glat hvid. Foden er i drejet træ og der medfølger 1,5m hvid ledning. Højden er ca 20 cm og diameter ca 14 cm.

Pris: Kr. 900/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 21 hvid
Nr. 22 sort
Nr. 23 gul
Nr. 24 blå
Nr. 25 lyserrød

Ørestikker

Tynde, let buede ørestikker i porcelæn med præget blomstermønster. Fås i sort, gul, lyserød, hvid, blå-grøn samt en multi med sort baggrund og forskellige tilfældigt splash på.

De har en diameter på ca 23 mm og stikkerne er i kirurgisk stål.

Disse ørestikker er til voksne og lavet til at blive set og lyse op. De er store, men meget lette. Hver ørestik vejer kun 2 gram!

De sorte splash fås også en smule mindre. Deres diameter er ca 18mm. Samme pris.

Pris: Kr. 125/par + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 26: Hvid. Skriv hvilken farve sø du vil have.
Nr. 28: Sort. Skriv hvilken farve sø du vil have. I den sorte udgave, bliver kun gennemsigtig og blå flot.
Nr. 27: Blå. Skriv hvilken farve sø du vil have.

Vulkanske bjergsøer - ørestikker

Ørestikker inspireret af Italiens vulkanske bjergsøer. Rå forrevet vulkaner i sort, blåt eller hvidt ler med blanke bjergsøer af glasskår fundet på strandene. Søerne varierer lidt i farverne, men er overvejende gennemsigtige, mørkeblå, lyseblå, mørkegrøn, lysegrøn eller brun. De er håndlavede, alle lidt forskellige og med en diameter på ca. 10 mm. Ørestikken er i kirurgisk stål.

Pris: Kr. 125/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 29: Blå
Nr. 30: Lyserrød
Nr. 31: Gul

Skål i mørkegrå med splash

Splash skåle fås med hhv. lyserød, gul og blå-grøn splash på meget mørkegrå – næsten sort baggrund.

Højden er ca 8 cm og diameteren 11 cm.

Pris: Kr. 175/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 32: tangskål

Tangskåle

Dobbeltstøbte skåle med tang fra Lundeborg strand. Giver det fineste lys og mønster med et fyrfadslys i de vintermørke timer.

Når skærven laves så tynd, bliver porcelænet nærmest levende under brændingen og skålen vil fremstå med en smule charmerende skævhed.

Højden er ca 8 cm og diameteren 11 cm.

Pris: kr. 350/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 33: Hvid skål med sorte rensdyr

Skål med rensdyr

Hyggelig juleskål i hvid med 3-4 sorte springende rensdyr. Skålene er så tynde, at lyset fra et fyrfadslys kan skinne igennem. Når skærven laves så tynd, bliver porcelænet nærmest levende under brændingen og skålen vil fremstå med en charmerende skævhed.

Højden er ca 8 cm og diameteren 11 cm.

Pris: Kr. 175/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

Nr. 34: Kræmmerhus med springende sort rensdyr. Sort lædersnor til ophæng på træet
Nr. 35: Kræmmerhus med assorteret iskrystaller. Sort lædersnor til ophæng på træet.
kræmmerhus med godter
Juletræ med kræmmerhuse, engle og hjerter i porcelæn

Kræmmerhuse

Smukke kræmmerhuse til juletræet. I hvidt porcelæn med sorte iskrystaller løst drysset hele vejen rundt eller et enkelt sort rensdyr på fronten.

Kræmmerhuset hænger i sort lædersnøre fra et enkelt hul, således at kræmmerhuset hælder ud mod dig, når den hænger på grenen og man kan se alle godterne.
Højden er ca 17 cm og diameter ca 6,5 cm

Pris kr. 125/stk + porto. Jeg sender så billigt som muligt med DAO. Hvis du har et ønske om et bestemt pick-up sted, så skriv det i mailen og ellers kommer de til det første forslag under dit postnummer.

 

Bestilling af mine egne ting